top of page

Obuditev in aktivacija duhovne modrosti, ki jo nosi vsak v sebi.

Duhovna skupnost OMO ELA IWORI se ravna po načelih prastare religije IFA, ki ima izvor v Afriki in je kot svetovna kulturna dediščina zaščitena pri UNESC-u.

IFA filozofija spodbuja posameznika k duhovni rasti in razumevanju samega sebe. Predstavlja smisel bivanja v dualiteti, in možnosti nadgradnje svojega karakterja skozi spoznavanje in spreminjanje navad in običajev posameznika.

IFA je v svoji osnovi politeistična, duhovna skupnost OMA ELA IWORI pa časti božanstvo ELA OMO OSIN oziroma ELA, imenovan tudi ELIJA.

Z udeležbo na dogodkih ali srečanjih Omo Ela Iwori boste imeli možnost postopoma spoznati in razumeti to izjemno filozofijo, ki temelji na čisti ljubezni do sebe in do vseh živih bitjih. 

Naše poslanstvo je brezpogojna predaja starodavnega znanja vsem posameznikom, ki želijo to modrost prejeti. S svojim delovanjem bi radi človeka spomnili, kdo je, od kod prihaja in kam gre.

OMO ELA IWORI

Začetki

Tomislav Brumec že preko 30 let deluje v Sloveniji in hodi po poti samospoznavanja, duhovnosti in pomoči drugim. Začetki segajo desetletja nazaj ko sta Tomislav in njegov sin Lovro osvojila tehnike pranoterapije, s čimer sta pomagala številnim posameznikom. Življenje pa jima je na pot pripeljalo svečenika starega ljudstva Yerub, Olayinka Babatunde Ogunsina Adewuyi (Ogun). Po izkustvu te starodavne modrosti ni bilo nobenega dvoma - svoje znanje sta nadgradila z znanjem terapevtskih veščin starega ljudstva Yerub, ki ju je izoblikovalo v moralna etična duhovna terapevta. Terapija tako ne temelji več na tehniki, temveč ljubezni do vseh živih bitij.

V nadaljevanju se je poslanstvu duhovne terapije pridružila tudi Karina, hči Tomislava, ki se je najprej srečala s pranoterapijo in jo izvajala skupaj s soprogom Gorazdom. Kasneje se je pridružila očetu in bratu, in tako širi svoje znanje in ljubezen.

Poslanstvo pomagati drugim je našlo tudi soprogo Tomislava, Andrejo Brumec. Tudi ona izvaja duhovne terapije ter ostale tehnike za pomoč posameznikom pri boljšem počutju. Tako po duhovni poti stopata skupaj. 

Po mnogih letih posvečenega učenja IFA filozofije se je proces odvijal skozi organizacijo dogodkov, kjer je Olayinka s svojo modrostjo bogatil skupnost. Skozi ta obdobja so se povezovali posamezniki z enakimi vrednotami, srčnostjo ter željo po osebnostni in družbeni rasti. Njihova skupna vizija je bila živeti ljubezen, ki jo nosijo v svojih srcih. Postopoma je ta združitev vodila do ustanovitve duhovne skupnosti z imenom Omo Ela Iwori, ki združuje posameznike v iskanju duhovnega razvoja ter skupnostne povezanosti.

Tomislav Brumec, babalavo in vodja Duhovne skupnosti Omo Ela Iwori 

Zaradi predanosti ter vzdržnosti v mnogih postih je v svetu starešin religije IFA pridobil naziv nekoga, ki je oče sledilcem in učitelj nauka modrosti religije ifa. S pomočjo številnih iniciacij kot so AWO IMULE, AWO AYELALA, AWOPA, OGBONI itn., je pridobil vedenje, kako človeka povezati z božanstvi in pritegniti vibracije blagoslova ter priti do transformacije za rast in izgradnjo vsakega posameznika, ki želi z zavedanjem setve in žetve slediti ter prevzeti odgovornost za svoje življenje. 

Tomislav Brumec, duhovne terapije Brumec

Poslanstvo

Spodbuditi in pomagati človeku k transcendenci v njegovem življenju. Poslanstvo je, da se človek prepozna in se v duhovnem delu vsak dan
približa sebi.

 

V prispodobi lahko rečemo, da kot zdajšnja vsakodnevna pozornost našemu
fizičnemu telesu, v prihodnosti človek vsak dan neguje duhovno pozornost, s katero se
dnevno dotika svojega duhovnega aspekta z izvorno kreacijo. Tako se človek prebudi in
spozna, da ni potrebnega trpljenja v njegovem življenju ter ozaveščeno lažje obvladuje
življenjske izkušnje.

 

Tako se v človeku prebudi ljubezen.

 

Posledica ozaveščenega življenja je
sprememba v človekovi sferi, ko skozi pozitivne spremembe ozdravitve, dvigne zaupanje v
naravo, v kreatorja – Olodumare. Ko se ozdravitev zgodi, se človek povezuje z izvorom,
postane čistejši, boljši, poln ljubezni do sebe in drugih, teži za vsem kar je čisto, ljubeznivo,
zdravo kar nam je že v sami osnovi dano, a smo samo izgubili stik z izvorom.


Naše poslanstvo je brezpogojna predaja starodavnega znanja vsem posameznikom, ki želijo to modrost prejeti. Dolgoročna vizija pa je, da bi vsak posameznik pridobljeno znanje predal
naprej v svojo družino. Tako lahko družina kot celica dvigne stanje zavesti celotne družbe.

 

S svojim delovanjem bi radi človeka spomnili, kdo je, od kod prihaja in kam gre.

Ogunsina Adewuyi, duhovne terapije Brumec, Omo Ela Iwori

Svečenik Olayinka Babatunde Ogunsina Adewuyi

Rodil se je v kraljevo družino v kraju Odede Idanre v Nigeriji. Njegov oče je bil princ Oladele Adendiran Ifawale Adewuyi in mati Iyaafin Arinola Akinyogbon Adewuyi. Bil je otrok abiku, kar ga močno povezuje z duhovnim svetom. V religijo ifa je bil iniciran pri treh mesecih. Pri šestih letih se je o njej začel izobraževati pod mentorstvom svojega očeta, enega najbolj spoštovanih babalavov v tamkajšnjem kraju. Njegovi starši so umrli ko je bil še mlad. Kot zelo zavzet učenec religije ifa je bil iniciran v kulte Awo Imule, Awo Ayelala, Awopa in nazadnje še v Ogboni. Veliko je potoval po jorubski deželi, se izobraževal pri babalavih iz raznih krajev ter pridobil edinstveno in bogato znanje celovite modrosti religije ifa, oriš in njihovih številnih misterijev. Poročen je z Abisolo Ololade Adewuyi, prijetno, delavno, predano in mirno ženo, ki prihaja iz Abeokute. Blagoslovljena sta bila s tremi čudovitimi otroki.

--- 

Tradicionalno znanje o religiji ifa želi posredovati čim več ljudem, da bi postalo širše dostopno in bi pripomoglo k izboljšanju sveta. 

Duhovna terapevta Lovro Brumec in Karina Babič

Lovro Brumec, Karina Babič, duhovne terapije Brumec

Lovro in Karina sta IFA inicirana duhovna terapevta. Proces samospoznavanja preko življenjskih (pre)izkušenj, prakticiranje IFA modrosti ter redno postenje jima omogoča visok pretok energije, notranji mir in posledično pomoč drugim k boljšemu počutju ter približevanju k samim sebi. 

bottom of page